19 Ekim 2010 Salı

postheaderıcon TEGV / FAEP / Sonbahar Dönemi / 2. Hafta Değerlendirmelerim

Konu: 7 - 11 Yaş Grubu Tenis Kulübü Etkinliği
Yer: Kapalı Spor Salonu
Zaman: 16 Ekim 2010 Cumartesi / 10:00 - 12:00


  • Çalışmaya başlamak üzere 6 kişilik bir grubun hazır bulunduğu görüldü. Sohbet havasında sağlık ve moral durumları sorgulandı. Günün programı hakkında bilgi verildi. 
  • Isınma egzersizlerine geçildiği sırada 6 kişilik bir grubun daha salona giriş yaptığı görüldü. Geç gelenler ayrı bir grup olarak Sena Enç ile ısınma egzersizlerine alındı. Molaya gitmeden evvel tüm grup geç gelmek konusunda sözlü uyarıldı. 
  • Mola dönüşü, öğretim düzeni ve eğitim düzeni alma çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalarda Mert, Özgün, Kerem ve Efe isimli çocukların ilgi ve dikkatlerinin grubun ilgi ve dikkat seviyesinin çok altında olduğu gözlendi. Bu nedenle bu çocukları gruptan ayrı olarak çalıştırdım. Diğer grup Sena ile topla uyum çalışmasına devam etti. Zaman almasına rağmen 4 çocuk ile yaptığımız çalışmalarda çocukların düzenleri öğrenmeleri sağlandı. Ancak Kerem ve Efe'nin davranışlarındaki şuursuzluk çok dikkatimi çekti. Efe'nin annesi ile sık sık göz teması kurduğu farkedildi. Anne ile görüşülerek göz temasını azaltması, gerekirse bir iki hafta çalışmalar sırasında salonda bulunmaması istendi. Anne çocuğunda dikkat dağınıklığı problemi bulunduğunu paylaştı. Kerem ve Efe'nin ailelerinden çocuklar hakkında daha fazla bilgi alınması gerektiğini düşünüyorum. 
  • Çalışma süresi içerisinde yapmamız gereken bazı çalışmaları yukarıdaki durumdan dolayı gerçekleştiremedik. Gelecek hafta yapılacak çalışmalar içerisinde yer vererek yapmayı planlıyorum. 
  • Çalışma sonrasında çalışmamızı salonda izleyerek beğendiğini ifade eden bir iki veli çocuklarını tenis etkinliğine göndermek istediklerini paylaştı. Kontenjanın 16 kişi ile sınırlı olduğu bilgisi verildi. Kayıt dönemleri hakkında kısa bilgi verilerek, Yeşim Hanım'a yönlendirildiler.   
TEGV- GENÇ MUCİTLER
Konu: 4. Sınıf Genç Mucitler Etkinliği
Yer: Genç Mucitler Etkinlik Odası
Zaman: 16 Ekim 2010 Cumartesi / 12:00 - 14:00

  • Etkinlik öncesinde Hülya Önal ile gönüllü odasında tenis kulübü etkinlikleri hakkında sohbet ederken tenis filesine ilişkin ihtiyacımızı bağış yaparak karşılamak istediğini öğrendim. Bu bilgi üzerine Hülya'ya İncirli durağına kadar eşlik etmem gerekiyordu. Didem ile görüşerek durumu açıklayıp müsade istedim. Didem'de Aylin ile birlikte gönüllü odasında Genç Mucitler Etkinlik Eğitmen Eğitimi için çalışma planladıklarını ve etkinliği o anda etkinlik odasında hazır bulunan iki yeni gönüllüye emanet etmek üzere olduğunu öğrendim. Etkinlik odasından ayrıldım. 
  • Tenis filesi bağışını Ümit'e ilettim. Ümit gerekli işlemleri gerçekleştireceğini belirtti. 
  • Gönüllü odasında bir sonraki etkinliğimi sohbet ederek beklerken yeni basketbol gönüllüsü İpek TÜRKER ile tanıştık. Etkinliğe beraber gireceğimizi fark edince birbirimizi tanıyıp sonrasında etkinlik hakkında yaptığımız planları ve geçen hafta yapılanları paylaştım. Mevcut dökümanların bir kopyasını alarak İpek ile paylaştım. Etkinlik zamanına kadar süren bu sohbetimizden edindiğim izlenim uyumlu bir çalışma yapabileceğimiz yönünde oldu. 


Konu: 5,6,7,8. Sınıf / Basketbol Kulübü Etkinliği
Yer: Kapalı Spor Salonu
Zaman: 16 Ekim 2010 Cumartesi / 14:00 - 16:00
   
  • İpek ile birlikte etkinlik öncesi gerekli hazırlıklarımızı yaptık. 
  • Çocukların sağlık ve moral durumlarını sohbet havasında sorgulayarak yoklamalarımızı yaptık. Grubu İpek ile tanıştırdık. Günün programı hakkında çocuklara bilgi verildi. 
  • Isınma egzersizlerimizi yaptık. 
  • Mola dönüşünde öğretim ve eğitim düzenlerini öğreterek pekiştirici egzersizler yaptırdık. Çocukların kısa sürede beklentilerimizi karşıladıklarını memnuniyetle gördük ve bu durumu geri bildirim ile paylaştık. 
  • Mola dönüşünde eğitim düzeninde çocuklara top sektirme, top sektirirken yapılan hatalar gösterilerek anlatıldı. Çocuklar 4 gruba ayrılarak saha içinde hazırladığımız parkurlardan top sürerek defalarca geçirildi. Hatalara müdehale edildi. Top sektirme alışkanlıkları bakımından grubun beklenilenin çok altında olduğu dikkatimizi çekti. 
  • Çalışmalarımızın 15:00 'ten sonraki bölümünde daha önce karşılaşmamış olduğum bir arkadaş bana kendisini spor sorumlusu olarak tanıtarak, kendi grubunu (yüzücülerden oluşan bir grup) salonda koşturacağını söyledi. Sözde benden müsade istiyordu ancak beden dilinden okunan, kesin kullanacağına yönelik bir tavırdı. Salon programında böyle bir çalışma planlandığı yönünde bir bilginin benimle paylaşılmadığını ve düşünülen bu çalışmanın devam eden çalışmalarımızı olumsuz etkileyeceğini ve bu nedenle de izin veremeyeceğimi söyledim. Birkaç dakika sonra bir başka kişi gelerek aynı istekleri yineledi. Cevapsız bırakarak beni meşgul etmemelerini istedim. Yaklaşık 20 - 30 dakika sonra ilk reddettiğim kişi tekrar geldi. Aramızda geçen diyaloğu kişiselleştirmiş olduğunu fark ettim. Söylediklerine cevap vermeyerek çalışmalarımı sürdürdüm. Yaklaşık 5 -10 dakika sonra Yıldız Hanım geldi. Yaptığımız üçlü konuşmada durumdan duyduğum rahatsızlığı dile getirdim. Yıldız Hanım çalışma alanını ve zamanı kontrol ederek bitmesine az süre kalmış çalışmanın bitmesini beklemelerini söyledi. Bir süre sonra çalışmalarımızı tamamlayıp salondan ayrıldık. 
  • Çalışma sonrasında Yıldız Hanım ile görüşerek durumun nedenlerini açıklığa kavuşturduk. Salonu geçmiş kullanma alışkanlıkları, o gün yaşanan yoğunluk ve iletişim eksikliklerinden kaynaklanan bir durum olduğunu kavradık. Moralimizi olumsuz etkileyebileceğini düşündüğüm böyle durumlar için gerekli tedbirlerin önümüzdeki haftalar için alınacağına inanıyorum.  
Konu: 12 - 16 Yaş Grubu Tenis Kulübü Etkinliği
Yer: Kapalı Spor Salonu
Zaman: 17 Ekim 2010 Pazar / 10:00 - 12:00

  • Çocuklar ile sohbet edilerek sağlık ve moral durumları sorgulandı. Bir çocukta kusma şikayeti, Agah'ın ise bir tedavi sürecinde olduğu için kendisini çok zorlamaması gerektiğini öğrendim. Yapılan yoklamada Simon Merdanyan, Sayad Merdanyan ve Emir Baran Erdagöz isimli çocukların üst üste iki hafta çalışmalara katılmamış olduğu görüldü. Günlük plan hakkında çocuklara bilgi verildi.
  • Isınma egzersizleri yapıldı.
  • Mola dönüşünde, eğitim ve öğretim düzenleri öğretildi. Pekiştirici egzersizler yapıldı. Düzen çalışmalarında Göksel Tol ve Fahir Arıoba isimli çocukların ilgi ve dikkatlerinin grubun ilgi ve dikkat seviyesinin çok altında olduğu gözlendi. Grup içinde uyum sorunu yaratan bu durumu çözmek için söz konusu çocukların ailelerinden bilgi alınması gerektiğini düşünüyorum. 
  • Mola dönüşünde çocuklar ile topla uyum çalışması yapıldı. Çalışmalar sırasında grubun kendilerine gösterilen şekilde hareketleri yapmak yerine bildikleri şekilde yapmayı tercih ettiği gözlendi. Çalışmalar sık sık kesilerek genel ve sözlü uyarılar yapıldı. Bu durumun gelecekte süreci nasıl etkileyeceği ayrıntılı olarak paylaşıldı. 
  • Çalışma sonrasında yanıma birkaç veli gelerek tenis kulübü etkinliklerine kayıt yaptırmak istediklerini söylediler. Kontenjan ve kayıt dönemleri hakkında kısa bilgi verilerek Yeşim Hanım'a yönlendirildiler. 
Konu: 5,6,7,8. Sınıf /  Basketbol Kulübü Etkinliği
Yer: Kapalı Spor Salonu
Zaman: 17 Ekim 2010 Pazar / 12:00 - 14:00

  • Çocuklar ile sohbet edilerek sağlık ve moral durumları öğrenildi. Fatih Enç'in düz tabanlık problemi olduğu öğrendim. Yapılan yoklamada Sayad Merdanyan ismi dikkatimi çekti. Bu çocuk annesi tarafından tenis grubuna kaydedilmiş ama kendisi basketbola gelmek istiyor. Yoklamada gönüllümüz Engin'nin olmaması çocukların dikkatini çekti. Sorulan soru üzerine burda hazır bulunmamasının nedenini bilemediğimi ama herkes gibi geç gelirse onunda yaptırımlarımıza maruz kalacağını paylaştım. Bu açıklama çocuklar arasında heyecan yarattı. Bugünün planı hakkında çocuklara bilgi verdim. 
  • Isınma egzersizlerimizi yaptık. Düz koşular sırasında Fatih'in aksadığını gözlemledim. 
  • Mola sırasında Engin salona geldi. Çocuklara ve bana arabası bozulduğu için 30 dakika kadar geç geldiğini anlattı. Ancak çocuklar Engin Abileri için nasıl bir yaptırım uygulayacağını düşünüp kararlaştırmaya başlamışlardı bile. Engin şaşkınlık içindeydi. Çocuklar Engin Abilerinin 50 şınav çekmesine karar verdiler. Engin çok bulmasına rağmen bence de makul bir uygulama önerisi olduğu için onay verdim. Engin çocukların kararlı ve ısrarlı duruşları üzerine çok zorlanarak 50 şınav çekti. Bu Engin'i epey yordu. Ancak bu durum hem çocukları, hemde ailelerini olumlu anlamda etkiledi. Bu açıkça gözlenebiliyordu. 
  • Top sektirme ve top sürme çalışmaları yaptırıldı. Hatalara anında müdehale edildi. Grubun büyük bir bölümü top sürme konusunda beklentilerimizin çok altında göründü. Bu durum biraz hayal kırıklığı yaratmış olsa da bunun üstesinden gelecek bir iradeye sahip olduğumuzun bilincindeyiz. İç motivasyon kaynaklarımızı devreye sokarak çalışmaları yoğunlaştırdık. 
  • Bu grupta diğer gruplardan farklı bir hava yakaladığımızı paylaşmak istiyorum. Çocuklar ve biz çok eğlenerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu atmosfer takım ruhunu yakalamak için çok önemli bir faktör. Sürece ve ürünlerine çok yansıyacağını düşünüyorum. Bu atmosferin oluşmasının nedenini, Bolu tecrübesi yaşamış  iki gönüllü ve üç çocuğun birlikte olmasına bağlayabiliyorum. 



Konu: Üyeler ve Gönüllüler Grubu /  Tenis Kulübü Etkinliği
Yer: Kapalı Spor Salonu
Zaman: 17 Ekim 2010 Pazar / 14:00 - 16:00

  • Kulüp üyelerimizden Eren Özgenç ve Enes Akagündüz çalışmalara katıldılar. Enes'in hem anne, hemde babası ile yaptığımız görüşmelerde dershane programındaki değişimden kaynaklanan zaman çakışması nedeniyle çalışmalarımıza 14:00 - 15:00 arası katılmasında mutabık kaldık. 
  • Zeynep ve Özge Su salona gelerek tenis çalışmalarına 15:00 - 16:00 arasında katılmak istediklerini bildirdiler. Lego Robot Proje ekibinde olmalarından dolayı buna izin verildi. 
  • Melih ile iletişim kurmamız gerektiğini düşünüyorum. Çalışmalara katılmak isteyeceğinden eminim ama henüz çalışmalarda göremedim. Bilgi verilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. 
  • Ali Artekin hafta içinde geçirdiği hastalıktan dolayı bu hafta için müsade istedi. Sena'nın neden gelemediğini bilemiyorum. Merak ediyorum. 
  • Eren ve Enes ısınma egzersizlerini kendileri yaparak file üzerinden forehand - backhand ralli çalışması yaptılar. 
  • Ben de gönüllü grubuna katılan Hülya Önal, S.Şeyda Yenigün ve Başak  ile sırasıyla ısınma egzersizlerini, seviye tayini çalışmalarını, kulüp amaçlarının paylaşılarak benimsetilmesi çalışmalarını yaptım. 
  • Gönüllüler ile top ile uyum egzersizleri, top atma ve yakalama egzersizleri, file üzerinden top atma - yakalama egzersizleri yaptık. 
  • Gönüllüler molada iken Eren ile küçük bir gösteri yaptık. Bu gösteri hem yeni başlayan gönüllüleri, hemde tribünden izleyenleri etkileyerek hayranlıkla izlemelerine neden oldu. Eren için yükselen alkışlar hem Eren'i, hem tribünden onu izleyen annesini olumlu etkiledi. Bu tabloyu görmüş olmaktan bende çok mutlu oldum. 
  • Bu durum, salonun seyirci için uygun koşullara sahip olmasının tenis kulübü etkinliklerine ilginin çok hızlı bir artış sağlayacağı ve ilkbahar döneminde bu talebe hazırlıklı olmamız gerektiğini düşündürdü. Nitekim salonda görevli olduğunu bildiğim bir yetişkin bayan tenis eğitimine katılmak istediğini belirtti. Bende salon ile ilişkilerimiz için iyi olabileceğini düşünerek kabul ettim. 

0 yorum: