9 Ekim 2010 Cumartesi

postheaderıcon TEGV / FAEP / Sonbahar Dönemi /1. Hafta / Cumartesi

Bugün etkinliklerin başladığı ilk gün olduğundan Tenis ve Basketbol gruplarıma kayıt yaptıran çocuklar ve ailelerine kulüp faaliyetlerimizin amaçlarını, süreçlerini, sonuçlarını, ihtiyaç duyulabilecek malzemeleri, çocuklardan ve ailelerinden beklentilerimi açıkladım. Geçmişte yapılan etkinliklerden derlediğim fotoğrafları ve hazırlığını yaptığımız sürecin detaylarını projeksiyon yardımıyla kütüphanede paylaştım. Kapalı alanlar ve açık alanlar dahil olmak üzere faydalanabilecekleri her yeri ve kişileri tanıtarak park içerisinde bir tur attık ve kapalı spor salonuna döndük. Salonda ısınma hareketleri, esneme - germe hareketlerini hep birlikte yaparak ilk hafta çalışmalarımızı tamamladık. Bu günün sonunda ulaşmak istediğim nokta ben - çocuklar - velileri arasında güven ilişkisini kurmaktı. Bu açıdan oldukça verimli bir gün oldu. 

Diğer yandan bugün bir de Didem ile Genç Mucitler Etkinliğim oldu. Son anda bir program değişikliği ile benim programıma dahil olan bir etkinlik olduğu için ön hazırlık yapmaya zamanım olmadı. Etkinliğe girdiğimde simetri konusunun kavratılması üzerine çalışma yapmamız gerektiğini öğrendim. Bu konu yabancısı olmadığım bir konu olduğundan kısa sürede konsantre olarak önce çocuklar ile tanıştım, sonra da simetri üzerine sohbet ederek bazı uygulama çalışmaları yaptık. Etkinlik sonrası gelecek haftalar için materyallerimi yanıma aldım. 

Son olarak gönüllü grubu ile kapalı spor salonunda tenis etkinliğim vardı. Ancak salonun 16:00'dan sonra kullanımı için henüz Meltem Hanım'dan izin alınmamış olduğunu öğrendim. Hülya Önal, Gizem Kanca, Sara Şeyda Yenigün, Sena Enç ve Özge Ulusoy etkinlik için gelen gönüllülerdi. Onlara durumu açıkladım. File direklerinin siparişini vereceğimizden dolayı ölçülerini alıp şematize ettim. Gönüllü odasında sohbet edip, bilmeyenlere domino oynamasını öğrettim. Bir süre oynayarak eğlendik.  

0 yorum: